Välkommen till Artoteket i Sibbo!

Från artoteket kan du på ett enkelt sätt skaffa konst till ditt hem. Artotekets samlingar omfattar målningar, grafik, teckningar, skulpturer och fotografier av 25 yrkeskonstnärer. Konstverken kan lånas mot en liten månadshyra, eller köpas direkt. Ett konstverk övergår i kundens ägo då summan av de månatliga inbetalningarna motsvarar konstverkets försäljningspris. Den månatliga hyran är en räntefri delbetalning.

 

Söderkulla bibliotek

Artoteket i Sibbo, som är inrymt i Söderkulla bibliotek, inledde sin verksamhet i november 2009. Låneverksamheten uppehålls genom samarbete mellan kulturväsendet i Sibbo och Sibbo Konstnärer rf. Utställningen av konstverk i bibliotekets galleri förnyas i takt med att verken lånas ut, och i mars förnyas utställningen i sin helhet.

Artborg 35

Artoteket har också en filial i kulturcentret Artborg 35 i Nickby. Galleriet i Artborg är inrymt i Sibbo Konstnärer rf:s utrymmen, och står till buds med ett stort urval av också oinramad grafik och fotokonst, samt skulpturer och andra tredimensionella konstverk.


Artoteket i Sibbo:

Söderkulla bibliotek Amiralsvägen 2, 01150, Söderkulla 

tfn: 045 2007 121
taidelainaamo@sipoontaiteilijat.

Biblioteket är öppet: må-on 10-20, to-lö 10-16

Artborg 35
Pilvilinnavägen 2 G, 04130 Sibbo
Öppet
ons kl. 12-16, to-fre kl. 16-20.  

Pesula Galleria

Ta kontakt med artotekets personal under artotekets öppettider om du vill låna ett verk. Samtidigt kan du besöka Pesula Galleria som har ny utställning varje månad.

Kontakta oss: ring 045 2007 121 / Julia Nyman eller per e-post på adressen taidelainaamo@sipoontaiteilijat.fi 

 

 
 

Verksamheten vid Artoteket i Sibbo stöds av:

   

Aktia_logo   

Sipoon Taiteilijat ry Sibbo Konstnärer rf